Barion Pixel

Stresszoldás a gyakorlatban

 

Stresszoldás a gyakorlatban

 

Ez a könyv kortól, nemtől függetlenül játékos lelkületűeknek szól, akiket nem arra kell bíztatni, hogy megvalósítsák önmagukat, hanem azonosak legyenek önmagukkal.

Összeállítottam egy közérthető és ezért stresszoldási előképzettség nélkül is zökkenőmentesen alkalmazható, alapvetően vázlatos – ezért könnyen áttekinthető – gyűjteményt, mely túlmutat az elméleti stresszoldás keretein és a gyakorlati megvalósítást helyezi előtérbe.

Valamennyien egyedi és megismételhetetlen egyéniségek vagyunk kétségeinkkel, hibáinkkal, tévedéseinkkel, vágyainkkal, illúzióinkkal és félelmeinkkel együtt, mert rendelkezünk az ezek felismerésére és kijavítására való képességgel.

Ugyan már!?
Mindannyian jól ismerjük a szlogent: „Ez más, mint a többi”. Gyakran legyintünk, hiszen legalább „százhúsz-féle” módszert kipróbáltunk már és a beígért eredmény el-, a stresszünk pedig megmaradt, mitöbb (leg)hűségesebb társunkká vált. Miért? Hiszen megígérték, azt ígérték nekünk, hogy soha, de soha többet nem lesz gondunk a stresszel, mert az éppen olvasott remekmű egy tuti módszer. Alaposan a szánkba rágták több oldalon keresztül, hogy el kell olvasnunk a könyvet az elejétől a végéig, sőt szóról szóra, mitöbb betűről-betűre, mert különben nem érünk el eredményt, ellenkezőleg: kárt okozunk magunknak, pláne, ha abbahagyjuk és áttérünk galád módon egy más(ik) könyvre/módszerre…

Kellemes kikapcsolódás

Ez a könyv kellemes kikapcsolódást kíván nyújtani egy olyan gyorsan lüktető Világban, ahol központi kérdés életünk rendeltetése. Sokak szerint legfőbb életcélként a túlélés szabályait kell elsajátítanunk. Én nem hiszem ezt és nem értek velük egyet. Bár nem könnyű, mégis úgy gondolom az életet élni, nem pedig csak túlélni a feladatunk. Ezt egyensúlyteremtéssel érjük el: adunk és kapunk, egymással szinkronban. A segítséget – ami másoktól szívesen érkezik hozzánk –, tudjuk elfogadni és merünk adni (amikor úgy érezzük, hogy ennek helye van a kapcsolatainkban, legyen szó bármiről is), támogatunk másokat, ahogyan hasznos az ő érzésük szerint.

Egyensúly megteremtése

Ha az egyensúly megteremtése az életfeladatunk, hasznos inspirációt ad hozzá e gyűjtemény, melynek alapja a több ezer éves tapasztalattal rendelkező kínai medicina ún. Öt elem tana. Az energia az öt elem (Fa-Tűz- Föld-Fém-Víz) között erősítő és kontroll ciklusban áramlik. Mindkét ciklus megfelelő működése esetén a saját energiánkból gazdálkodunk, egyensúlyban vagyunk, ami jóllétünket és harmóniánkat biztosítja. A lehetőségeink végtelenül gazdag kincstárát őrző lakathoz a szerencse mellett az élethez való megfelelő hozzáállásunk: a megbocsátás, a hűség és a rendezettség a kulcs. E kulcs akadálytalanul elfordul a lakatban és nyitja a zárat, amikor határozottan a kinyitására irányul a szándékunk, mégis anélkül, hogy elvárnánk azt. Ha mindezt csupán reméljük vagy csak vágyunk rá, a kulcs megakad. Tudatosságunk mindig megolajozza a zárat és mi (ismét) könnyen elfordítjuk a kulcsot benne. A terhelhetőségi szintünket meghaladó mértékű stressz következtében erőlködünk, hogy a hiányzó energiát pótolni tudjuk.

A cél

A cél: a szervezet energetikai egyensúlyának létrehozása, fenntartása és/vagy visszaállítása, mely különböző korrekciók (javítások) elvégzésével érhető el. A kínai orvoslás az egész embert vizsgálja, ezért hozzárendelt – többek között – színt, érzékszervet, érzelmi megnyilvánulást, ízt, testdíszt, erényt, gondolkodási szerepet, évszakot stb. az egyes elemekhez. Ezt a rendszert továbbfejlesztettem a lehetőségek végtelen tárházából vett olyan speciális kategóriákkal, mint pl.: zenei irányzat, bioanyag, ruhadarab a kiegészítőkkel. Nem titkolom az motivált, hogy a könyvem olvasói rendelkezzenek olyan eszközzel, mellyel hétköznapi szinten is egyszerűen, játékosan és variálhatóan szabadulhatnak meg az aktuális stressztől. Ebben az értelemben és önmagában véve a stresszoldás nem túlmisztifikált folyamat. Természetesen professzionális tevékenységként, lélek analízissel kizárólag jogszabályban meghatározott szakemberek végezhetik!

Évszak-teszt

Az „Évszak-teszt” segítségével ismerjük meg az „Évszak típusunkat” 12 témakörben, témakörönként külön „Kitöltési Útmutató”-val kombináltan. Ha nem akarunk az oszlopok kifejezéspárjai közötti választással bíbelődni, az egyes típusok felismerését Külső, illetőleg Belső tulajdonságok összegyűjtött kulcsszavai segítik.

A „12 Tanács” tartalmazza típusonkénti bontásban a stressz kezelésének leghatékonyabb módjait, melyhez további információt ad a „Hasznos tanácsok és tippek”, valamint a „Speciális ötletek Általánosságban” rész. „Színkód” segíti a 12 Tanácsban szereplő alap (bázis) színek alkalmazását és Színgyűrűk (=színvariációk) könnyítik a ciklusok bármelyikének használatát. A „Gyors Évszak-teszt” a gyorsabb és mélyebb szintű eligazodást szolgálja.

A Fejezetek külön témakörökből állnak lehetővé téve ezzel, hogy a különböző életterületekre jobban odafigyeljünk, és ez által ténylegesen növeljük az eredményességünket a stresszekkel szemben.
Felépítésük:

  • Mottó, avagy Idézhető idézetek (ezek egyetemes érvényű bölcsességek),
  • Töprengő a témakörhöz (életutunkkal kapcsolatos emlékeztetőt rejt),
  • Kitöltési útmutató (speciálisan megmozgatja az agy „szürkeállományát”),
  • Tanács, javaslat, ötlet (a témakör szerinti legoptimálisabb stresszoldási lépéseket tartalmazza).

Vélemények

„Kedves Kriszti, a privát életben is szeretek ápolt nőként megjelenni, tolmácsként pedig különösen fontos a kifogástalan megjelenés a tárgyalásokon, majd a fogadásokon. Meglepett az Évszak-típusom szerinti sminkelés hatása: kiegyensúlyozottabbá, magabiztosabbá váltam. A könyved munkafüzet jellege zseniális: feltűnés nélkül oda tudom csúsztatni a tárgyalási anyagok mellé és viszem magammal mindenfelé, hogy „puskázni” tudjak belőle. Hinnéd, hogy én, aki diákként sosem vetemedtem ilyesmire, fesztelenül és örömmel ezt teszem? Egyre többször, egyre többen mondják, ragyogok. Ajánlom szívből a ragyogni vágyóknak!”

Niki

„Kedves Kriszti, körmösként jó hasznát veszem a színválasztásnál a színkódnak, a színgyűrűknek. Háttér zeneként a vendégkörömben a keringő vált be, kétségtelenül csak a pop-változatban. Kezdetben azt hittem, nagy győzködésre lesz szükség, ám nem így történt, a hölgyek és az urak egyaránt jól fogadták az ötletet. Tesztek kitöltésére – bár jó móka lenne – sajnos nincs idő, viszont a külső, belső tulajdonságok listája alapján gyors és pontos a kapott eredmény. Mestervizsgát szeretnék tenni, addig meg a különböző versenyeken használom. A szakmai továbbképző tanfolyamokon ajánlottam a kolleganőknek is.”

Hajni

„Kedves Kriszta, esküvőszervezőként sokat lótok-futok. Egy ideje nagyon fáradtnak éreztem magamat. A könyvedből rájöttem, hogy az alap Évszak-típusom szerint öltözködtem és dolgoztam is. A változtatás mindkét területen pozitív eredményeket hozott, saját magam és az ügyfeleim örömére egyaránt.”

Péter

„Kedves Kriszti, a bolti eladók átlag melóját tolom egy szupermarketben. Alapból nyugis csajszi vagyok, de azért egy-egy pörgős napon – főleg már az esti órákban – a vásárlók ki tudják masszírozni belőlem a „bestiát” is. Megmondom az őszintét, a teszteken muszájból rágtam át magam, ha már a haverom anyukája, aki fodrász, kölcsönadta, meg persze azért is, mert oktatás kapcsán taliztunk személyesen is, ha emlékszel, megdicsérted a sérómat. Hááát dobtam egy hátast, hogy melóban más típus vagyok, mint privátban. Azt a mágikus chassét kipróbáltam párszor, mert az a leggyorsabb…ja, meg a bulik miatt elmentem tánc suliba és ott is tanultuk. Továbbra is átlag fordulatszámon pörgök, nincsenek őrült nagy változások az életemben, a vevőkkel sincs mostanság gáz, olyan furcsán takarékra kerültek, úgyhogy a könyvet egyelőre „dobtam”. Remélem nincs harag, de tényleg. Amúgy igazán jó fejnek tartalak, bírlak.”

Fruzsi

„Kedves Kriszta, alsó tagozatos pedagógusként első ránézésre kitűnő lehetőséget láttam a könyvben. Úgy terveztem, ahogy megveszem első dolgom lesz átültetni az elméletet a gyakorlatba. Jó sok színes rajz van benne, látványosan feldobom vele a tananyagot. Aha…aztán kicsit „elvesztem” benne….mindent fontosnak éreztem és mindent meg akartam tanítani a tanítványaimnak. A „Hogyan?”-on rémüldözve, kicsit magamba roskadva ültem az osztályteremben. Halk kuncogás, finom lökdösődés térített magamhoz. A gyerekek körbe vettek színes krétákkal, ceruzákkal, kockákkal, korongokkal, szalvétákkal és élénken gesztikulálva, lelkesen próbálták a színeket a könyv színes ábráihoz. Ez volt a kezdete annak a játékos tanulási folyamatnak, ami oly sok örömöt hozott mindannyiunknak. Apránként, lépésről lépésre fedeztük fel a gyerekekkel, mennyi mindent tehetünk önmagunkért.”

Tamás

„Kedves Kriszta, hivatásos sportolóként gyakran szenvedtem izomgörcsöktől. Meglepett, hogy a hivatásom szerinti Évszak-típusom eltér az alap Évszak-típusomtól. Ez utóbbi szerint jót tesz a masszázs, no meg a Strauss zene. A masszőr srácnál gyakran megfordulok, jó haverom is, hát majd megszakadtunk a röhögéstől, hogy a szalagavatón mennyire megizzasztotta a keringő, most meg masszírozhat arra a zenére… Nem ragozom, 5 perc után a haverom önfeledten, mi több igazán kreatívan gyúrta az izmaimat és mondhatom nagyon elégedetten távoztam. Többször ismételtük, sokat segített, ezért megosztottam a sporttársaimmal is. Másoktól is elismerő visszajelzéseket kaptam. Imádok sportolni. Remélem, még sokáig aktív leszek.”

Péter

Szeretnél beleolvasni?

Itt megteheted:

Mennyibe kerül?

Bruttó 2500 Ft.

Itt tudod megrendelni online és bankkártyával kifizetni:

Bankkártyás fizetés Barionnal

Fizetési módok

Általános Szerződési Feltételek

Hibajelentés

Cookie tájékoztató

Szállítási Információk

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.